Sicilia
Sicilia este cea mai mare insula a Italiei, separata de restul continentului de stramtoarea Messina si marginita de apele marilor Ionica, Tireniana si Mediterana. Este una din bijuteriile turistice ale sudului tarii si poate fi descoperita, inteleasa si traita la valoarea ei adevarata printr-o serie de itinerarii, dedicate tuturor arealelor si gusturilor turistice, de la natura la istorie si la traditii.
Natura de aici pare sa dedice toate minunile sale acestui pamant: muntii, dealurile si, deasupra tuturor lucrurile, grandioasa Mare Mediterana, cu ale sale culori incredibile, apele sale limpezi si frumusetea adancurilor, deloc inferioara altor mari ale lumii. Aici, marea cu toate insulele sale mai micute, raspandite de-a lungul coastelor Siciliei, ofera peisaje unice si intense, parfumuri si arome apartinand unei naturi necontaminate. In ultimul rand, dar nu si ca importanta, gasim vulcanii uimitori, simbolul rezistentei si al exuberantei acestei regiuni fermecatoare din sudul Italiei. Fascinatia regiunii creste odata cu descoperirea vestigiilor arheologice, care spun povestea netrunchiata ale originii antice a Trinacria, vechiul nume al Siciliei din ziua de astazi.
Italia a fost intotdeauna considerata o destinatie preferata de cei care se dau in vant dupa tratamentele termale, o forma a medicinii traditionale folosita aici inca din vremea romanilor. Sicilia este o regiune a apei si a vulcanilor si ofera o gama larga de propuneri pentru cei care doresc sa evadeze din stresul de zi cu zi si sa se relaxeze prin terapii regenerante si, de ce nu, tratamente de infrumusetare. Cele mai importante statiuni sunt Sciacca, cu faimoasele pesteri Stufe di San Calogero, cu izvoare termale ale caror temperaturi ating 40 de grade Celsius, sau Acireale, unde apele subterane se amesteca cu sulful emanat de vulcanul Etna.
Pentru iubitorii de turism cultural, Sicilia este o resursa importanta de cunostinte, din punct de vedere istoric, artistic si cultural. Scriitori faimosi, precum Luigi Pirandello, Salvatore Quasimodo, Giovanni Verga, Leonardo Sciascia sau Tomaso di Lampedusa si-au gasit inspiratia aici, pentru a scrie opere faimoase, ca „Leopardul”, „I Malavoglia”, in atmosfera creata de clima blanda a acestui loc. Putem inca incerca sa simtim si noi aceasta atmosfera, vizitand casele pe care marii artisti le-au ales in perioada de timp cat au stat aici, pentru a intelege mai bine conditiile istorice si politice determinante perioadei si influentand, bineinteles, respectivele nuvele.
Tara | Italia |
---|