De la miei ciopliți din unt până la vânătoarea de iepuri sălbatici din Noua Zeelandă, iată cele mai amuzante și ciudate moduri în care oamenii sărbătoresc Paștele …
Lovituri cu biciul în Republica Cehă și Slovacia
Dacă ești femeie și te afli în Republica Cehă sau în Slovacia, a doua zi de Paște, este cel mai bine să rămâi în interior. Toți bărbații și băieții vor parcurge străzile cu bice de salcie decorate, de obicei împodobite cu panglici, în căutarea fetelor pe care le vor biciui „ușor”. Loviturile nu sunt dureroase, ele sunt menite să aducă sănătate și frumusețe.
Miei de unt din Rusia
În Rusia, la masa de Paște nu lipsește un calup de unt modelat în formă de miel. Tradiția datează din vremuri străvechi, când se considera că ești norocos atunci când întâlnești un miel. De ce un miel? Pentru că poți fi sigur, nu este Satana deghizată. Vechiul Beelzebub poate lua forma tuturor animalelor, cu excepția mielului, din cauza simbolismului său religios.
O sărbătoare cum nu e alta în Columbia
Columbienii sunt puțin mai ieșiți din comun când vine vorba de Paște. Tentația ouălor și iepurașilor de ciocolată este inexistentă. Ei serbează Paștele îmbrăcati în iguane, țestoase și rozătoare mari.
Marsupialele Bilby din Australia
În încercarea de a proteja populația de marsupiale Bilby aflată în scădere, cofetarii din Australia s-au angajat să facă figurine din ciocolata, cu imaginea acestui mic marsupial cu dimensiuni de iepure. Australienii adora aceste dulciuri știind că fiecare mușcătură pe care o iau ajută la salvarea unei specii pe cale de dispariție.
Cea mai mare omletă de Paști din Franța
În fiecare zi de Luni a Paștelui, locuitorii din Haux sparg mai mult de 4.500 de ouă într-o tigaie gigantică pentru a crea o omletă masivă de Paște din care se servesc peste 1.000 de oameni. Fiecare familie sparge ouăle acasă dimineața și se adună în piața principală unde ouăle sunt gătite pentru prânz. Și cină. Și micul dejun a doua zi dimineață …
E timpul pentru puțină bălăceală … în Ungaria
În Ungaria, femeile se îmbracă în haine tradiționale în Duminica Paștelui și se stropesc cu apă. Neplăcut, da. Dar cu siguranță nu e atât de neplăcut precum “mângâierea” cu biciul.
Vrăjitoarele de Paște, în Finlanda
Halloween-ul vine devreme în Finlanda, în timp ce copiii se îmbracă ca vrăjitoare și rătăcesc pe străzi cu mături, la vânătoare de dulciuri. Se spune că tradiția provine de la credința că vrăjitoarele ar zbura în Germania și dansează cu Satana. Focurile sunt menite să le sperie.
Arbori de tutun din Papua Noua Guinee
Ciocolata nu prea este folosită în junglele din Papua Noua Guinee, astfel că, în schimb, copacii de Paște din fața bisericilor sunt decorați cu bețișoare de tutun și țigări.
Răstignire și flagelare în Filipine
În Filipine, unii catolici devotați sunt adepții practicii autocrucificarii și auto-flagelării de Paște. Ei au declarat că ajută la purificare și la curățare de păcatele lumii. Biserica Romano-Catolică nu este de acord cu aceasta idee și a încercat activ să descurajeze această practică, fără prea mult succes însă.
Intenții “criminale” în Norvegia
În Norvegia, Paștele este despre thrillere. Canalele de televiziune rulează filme polițiste și o serie de noi romane cu detectivi sunt comandate să iasă pe piață chiar înainte de Paște. Oamenii din toată țara evadează în cabanele lor de munte și își petrec weekendul cu emisiuni sau cărți de televiziune „Whodunnit”. Chiar și cartoanele de lapte poartă scurte povești cu detectivi, în timpul sezonului.
Marea Vânătoare de iepuraș de Paște din Noua Zeelandă
În timp ce restul lumii vânează ouă de Paște ascunse în jurul casei, oamenii din Otago își iau armele pentru „Marea Vânătoare a iepurașului de Paște”. În ideea de a curăța terenurile agricole de „dăunători invazivi”, peste 500 de vânători participă la râvnitul trofeu și la premii în valoare de 3.500 USD.