Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi și, odată cu aceasta, magazinele sunt inundate de bomboane în formă de inimă, jucării de pluș, baloane și varietăți de bomboane de ciocolată. În timp ce magazinele pline cu baloane roșii și cadouri oferă o vedere obișnuită în timpul Zilei Îndrăgostiților în India și în alte câteva țări, cuplurile din Bulgaria își sărbătoresc dragostea cu un pahar de vin local excelent, îndrăgostiții din Țara Galilor schimbă linguri de lemn speciale și artizanale, iar cuplurile din Romania merg în pădure să culeagă flori și să se spele pe față cu zăpadă în semn de noroc. Sărbătorile de Ziua Îndrăgostiților din întreaga lume au loc în diferite moduri care reflectă ideile locale despre dragoste.
Argentina – O săptămână de “dulceață”
Argentinienii nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților în februarie, ci „săptămâna dulceaței” în iulie. Este ziua în care iubitorii schimbă săruturi și primesc bomboane de ciocolată și alte dulciuri. În țară, ziua a început de fapt că o invenție comercială, dar mai târziu a devenit tradițiie de Valentine’s Day.
Franța – Epicentrul romantismului
Se crede că prima felicitare de Ziua Îndrăgostiților a apărut în Franța, când Carol, ducele de Orleans, i-a trimis soției sale scrisori de dragoste din închisoare, în 1415. Iar satul francez numit „Valentine” se transformă în epicentrul romantismului între 12 și 14 februarie. Se pot vedea frumoasele curți, copaci și case decorate cu felicitări de dragoste, trandafiri și propuneri de căsătorie. Este, probabil, printre cele mai frumoase tradiții de Ziua Îndrăgostiților din lume.
Coreea de Sud – Un set unic de experiențe
Cuplurile romantice din Coreea de Sud sărbătoresc ziua dragostei pe data de 14 a fiecărei luni. Da, ai citit bine! „Ziua trandafirilor” se sărbătorește în luna mai, „ziua sărutărilor” se sărbătorește în iunie, „ziua îmbrățișărilor” în decembrie”, iar persoanele singure sărbătoresc „ziua neagră” în aprilie mâncând tăiței negri. Este o tradiție complet diferită de Ziua Îndrăgostiților din întreaga lume.
Filipine – un eveniment de gală
În Filipine, Ziua Îndrăgostiților este momentul în care multe cupluri tinere se căsătoresc într-un eveniment sponsorizat de guvern, ca formă de serviciu public. Printre cele mai uimitoare sărbători de Ziua Îndrăgostiților din întreaga lume, aceasta este un eveniment de gală în țară și o zi specială pentru tineri.
Bulgaria – Ziua băutorilor de vin
La fel ca orice altă țară, Bulgaria sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în propriul stil. La 14 februarie, San Trifon Zartan este sărbătorit în Bulgaria, ceea ce înseamnă „ziua băutorilor de vin”. Cuplurile tinere și bătrâne își sărbătoresc dragostea cu un pahar de vin local minunat.
Țara Galilor – Ziua lui San Dwynwen
În Țara Galilor, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în cel mai unic mod. Oamenii sărbătoresc ziua iubirii pe 25 ianuarie, zi numită „ziua de San Dwynwen”. În ziua aceea, îndrăgostiții fac schimb de linguri de lemn unice și frumos lucrate manual. Această tradiție se practică încă din secolul al XVI-lea.
Spania – Sărbătoarea Sfântului Dionis
Ziua iubirii în Valencia din Spania se sărbătorește pe 9 oct. Aceasta este cunoscută sub numele de sărbătoarea Sfântului Dionis. Festivalul este sărbătorit în majoritatea părților Spaniei prin realizarea „macadora”, o figurină de marțipan. Figurinele sunt realizate de bărbați pentru a le oferi partenerelor lor. Se poate asista și la parade colorate pe străzile satelor din Spania.
China de Sud-Vest – Festivalul Meselor surorilor
În Miao, sud-vestul Chinei, festivalul „Mesele surorilor” este sărbătorit pe 15 martie. În timpul festivalului, femeile poartă accesorii argintii și rochii frumoase, și sunt probabil cele mai superbe obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților din întreaga lume. Gătesc diverse feluri de mâncare de orez colorat oferite pe țesături de mătase tinerilor care merg pe drumuri. Destinul îndrăgostiților este în interiorul obiectului găsit în orezul ales. Două bețișoare înseamnă dragoste și un cățel de usturoi înseamnă că dragostea s-a sfârșit chiar înainte de a începe.
România – O sărbătoare neobișnuită
Dacă sunteți în căutarea unei sărbători a Sfântului Valentin foarte romantice și neobișnuite, atunci românii nu vă vor dezamăgi. Ziua este sărbătorită pe 24 februarie ca fiind ziua în care cuplurile tinere se logodesc. Este practic un amestec de Ziua Îndrăgostiților și sărbătorirea sezonului de primăvară. Tinerii merg în păduri pentru a culege flori colorate, în timp ce alte cupluri își spală fețele cu zăpadă, în semn de noroc.
Japonia – Schimb de cadouri unice
Se sărbătorește pe 14 februarie, iar femeile cumpără cadouri și bomboane de ciocolată pentru tovarășii sau iubiții lor. Bărbații nu pot oferi cadouri până pe 14 martie, care se numește „ziua albă”.
Cehia – Sărbătoriți romantismul
În Republica Cehă, Ziua Îndrăgostiților a devenit treptat destul de populară în rândul tinerilor. Festivalul este sărbătorit pe 1 Mai. În ziua aceea, cuplurile tinere merg în pelerinaj la statuia poetului Karol Hynek Macha și se sărută sub cireși, pentru noroc.
Brazilia – Ziua Îndrăgostiților
Festivalul „Dia dos Namorados”, cunoscut și sub numele de „Ziua îndrăgostiților”, este sărbătorit în Brazilia. Există un schimb obișnuit de bomboane de ciocolată, cărți, flori și se poate asista la festivaluri de muzică și spectacole de dans. Cadourile nu sunt oferite cuplurilor în timpul festivalului, mesele în familie sunt obișnuite în ziua respectivă.
Anglia – Festivalul iubirii romantice
În ziua de Valentine, în Anglia, femeile obișnuiau să pună cinci frunze de dafin pe perne. Acest lucru a fost făcut cu scopul de a aduce în visele lor pe viitorii soți. În Norfolk, Jack Valentine acționează ca un Moș Crăciun pentru Ziua Îndrăgostiților. Copiii așteaptă cu nerăbdare deși nu ajung să-l vadă pe bătrânul Părinte Valentine.