Experiențe gastronomice în Tenerife

Binecuvântata cu un sol fertil și o abundență de pește, Tenerife oferă o probă eclectică de feluri de mâncare și vinuri de care să te bucuri

Cea mai mare dintre Insulele Canare, Tenerife este un hotspot de soare și nisip pentru europeni. Când vine vorba de mâncare, bucătăria canariană prezintă o tapiserie culturală unică, care se întinde de la locuitorii originari ai insulei până la migranții canarieni din secolul XX care au călătorit între insule și America Latină. Mâncarea și băutura tradițională canariană se descoperă cel mai bine în Tenerife și în capitala sa, Santa Cruz.

Iată câteva dintre recomandări …

Mojo
Sosul Mojo este condimentul neoficial al Insulelor Canare și este asociat cu aproape toate felurile de mâncare, inclusiv faimoasele papas arrugadas (cartofi încrețiți), un preparat extrem de popular din Insulele Canare. Există mai multe versiuni de sos mojo, dar cele mai comune două tipuri sunt mojo rojo (din piper roșu și usturoi) și mojo verde (din coriandru și pătrunjel).

Unde să încercați mojo în Tenerife: Aproape fiecare restaurant din Tenerife servește cel puțin două versiuni de sos mojo.

Brânză de capră
Se spune că rezidenții de pe Insulele Canare consumă mai multe brânzeturi pe an decât în alte părți ale Spaniei, așa că dacă sunteți pe insulă, încercați câteva sortimente locale.

Fresco (proaspătă) de capră este cea mai frecvent consumată aici – acest tip de brânză este produsă de doar câteva zile și are un gust plăcut. Brânza maturată și afumată este de asemenea disponibilă – de obicei din fermele din îndepărtata regiune Anaga. Unii dintre fermierii de lapte acoperă brânza cu piper sau Gofio (un tip de făină făcută cu boabe prăjite). Le puteți comanda proaspete, la grătar (queso a la plancha) sau prăjite (queso asado), însoțite de sosul preferat de mojo.

Unde să încercați brânza de capră în Tenerife: puteți comanda brânză de capră de la aproape toate restaurantele sau puteți cumpăra de la magazinele alimentare. Dacă doriți să vă delectați cu o masă cu trei feluri de mâncare cu brânză prăjită delicioasă de capră, mergeți la La Hierbita (Calle Clavel 19).

Papas Arrugadas (cartofi încrețiți)
Cartofii sau papanașii cum sunt cunoscuți în Spania, au un loc special în dieta locală. Acești „cartofi încrețiți” se pun la fiert în apă cu sare de mare pentru aproximativ 30 de minute, înainte de a-i prăji, pentru a încreți coaja și a crea o crustă de sare. Felul de mâncare este servit de obicei cu sosuri mojo.

Deși sunt relativ simpli, cartofii cultivați în Tenerife și insulele din apropiere sunt renumiți pentru aroma lor, datorită solului vulcanic bogat, așa că nu uita să încerci acești cartofi în timp ce te afli în Tenerife.

Unde să încercați papas arrugadas în Tenerife: Arcón Tapas (Plaza Concejil 2) este un loc bun pentru câteva mese tradiționale. Alternativ, îndreptați-vă către Bar Restaurante El Cine (Calle Juan Bariajo, 8).

Pește și Sancocho Canaria
Pe această insulă plină de soare, peștele este tradițional. Pescarii livrează zilnic sardine, cod negru, biban, sama, macrou și alt pește proaspăt la restaurante. Puteți servi peste la grătar, prăjit, fiert sau sub formă de tartă.

Atún en adobo (ton marinat) este popular printre localnici. Pentru a face acest lucru, marinați tonul proaspăt cu ierburi și condimente peste noapte înainte de prăjire. Este absolut delicios.

Sancocho Canario este un tip de mâncare de pește consumată frecvent în Vinerea Mare. Sancocho înseamnă de obicei tocană sau ciorbă groasă, în special în America Latină. Dar, în Insulele Canare, mâncarea este prezentată fără prea multă zeamă. Pentru a face acest fel de mâncare, se folosește pește conservat și sărat – după ce îl înmuiați timp de 24 de ore, fierbeți ușor pește cu cartofi și serviți cu sosul preferat de mojo.

Unde să încercați o mâncare cu pește în Tenerife: Multe restaurante servesc mâncăruri fantastice cu pește. Dacă doriți ceva ieftin și accesibil, mergeți la Restaurantul Michelle (Urbanizacion Playa Fañabe 3). Dacă sunteți în căutarea unui restaurant pe malul mării, cu o ambianță deosebită, atunci mergeți la Restaurante Mayte (Avenida Rafael Puig Lluvina).

Ropa Vieja Canaria
Ropa Vieja este un fel de mâncare cubanez care este popular în toatăregiunea din Caraibe, dar versiunea din Tenerife este cu totul alta. Aici, năutul este ingredientul principal, iar în oală adăugați carne rămasă – cârnați, vită, pui. Ierburi și condimente sunt de asemenea adăugate în tocană.

Ropa Vieja este o masă autentică servită la cină din jurul insulelor, variațiile abundă și inspiră concurența aprinsă dintre restaurante.

Unde să încercați ropa vieja în Tenerife: Restaurantul La Cueva din Chinamada (în îndepărtata regiune Anaga) servește o versiune delicioasă a acestui fel de mâncare. Dacă este prea departe, mergeți la Bodeguita Canaria (Calle Imeldo Serís18) chiar în Santa Cruz.

Conejo al salmorejo (tocană de iepure)
Această tocană de iepure condimentată generos cu paprika, este foarte populară în Tenerife. Pentru a face acest fel de mâncare, marinați carnea de iepure cu un sos format din ulei, vin, oțet, ardei iute, usturoi și ierburi ca rozmarinul și cimbru. În ziua următoare, prăjiți carnea înainte de a o fierbe cu sosul la foc mic.

Unde să încercați conejo al salmorejo în Tenerife: Bodeguita Canaria (Calle Imeldo Serís 18) din Santa Cruz servește o versiune splendidă. Otelo2 (CC Litoral) este un restaurant cu pui, dar tocanele sale de iepure merită menționate.

Gofio
Este probabil să fi auziți termenul de gofio deseori dacă ați mers la restaurantele locale, deoarece gofio este o moștenire lăsată de oamenii Guanche (locuitorii autohtoni). Gofio este de fapt un tip de făină gătită din boabe prăjite – cel mai frecvent din millio (porumb dulce).

Gofio poate fi găsit în toate insulele. Hotelurile au de obicei un bol mare de făină nutritivă de gofio lângă o serie de cereale pentru ca tu să să îl amesteci cu lapte. Restaurantele folosesc gofio și în multe feluri de mâncare, cel mai frecvent într-un fel de mâncare numit escaldón (gofio este amestecat cu bulion de pește). Din ce în ce mai mult, gofio se folosește și la desert – de la mousse gofio, înghețată gofio la ciocolată gofio.

Unde să încercați gofio în Tenerife: Aproape fiecare restaurant din Tenerife are o mâncare preparată cu gofio. În caz contrar, vizitați un magazin alimentar și cumpărați un baton energizant gofio.

Arroz la cubana
Banana este cultura principală din Tenerife și nu este surprinzător că face parte din ingredientele cheie din arroz a la cubana, un fel de mâncare care se presupune că a fost împrumutat din Cuba (deși mulți cubani nu știu despre acest fel de mâncare).

În esență, acest fel de mâncare este format din orez, cârnați, ou prăjit, împreună cu una sau două banane prăjite. Este rapid de făcut, de asemenea sănătos și delicios.

Unde să încercați arroz a la cubana în Tenerife: cea mai bună versiune este de obicei făcută în casă, însă dacă nu reușiți, încercați Restaurante Guaracarumbo (Carretera General Tf55).

Vegetarian
În prezent, Tenerife nu se referă doar la pește și carne, ci are o selecție bună de restaurante vegane. Printre ele, Buenavida Vegan este favoritul turiștilor. Burgerii fără carne serviți cu pâine sănătoasă sunt absolut delicioși.

Toți burgerii vin cu un cartof copt la Buenavida Vegan, dar lasă loc desertului, dacă poți, tortul cu ciocolată vegan este incredibil de delicios aici.

Buenavida Vegan (Centro Comercial Fañabé Plaza din Costa Adeje), la aproximativ 79 km (49 mile) sud de Santa Cruz.

Vinurile
Cel mai bine păstrat secret din Tenerife este vinul său. Peisajul montan al insulei și solul bogat în minerale au făcut podgoriile înfloritoare de secole, producând un excelent vin alb sec și acid și vin roșu ușor de băut. Pe insulă există o serie de podgorii care oferă tururi de degustare a vinurilor. Unele dintre cele mai bune includ Bodegas Monje (Camino Cruz de Leandro 36) și Bodega Reveron (Los Quemados 8).

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus