Phnom Penh
Capitala de astazi a Cambodgiei a fost cunoscuta la inceputul secolului XX sub numele de „Perla Asiei“ datorita importantei comerciale pe care o detinea pe continent. Aspectul deosebit de frumos al orasului este dat de imbinarea interesanta dintre arhitectura moderna si cea a vechilor temple, ce rezulta din influenta stilului frantuzesc asupra celui traditional-medieval al civilizatiei khmere. Orasul are un important rol turistic, oferind numeroase servicii si facilitati, cu posibilitati de cazare de la hoteluri de 5 stele pana la pensiuni mai modeste, cu optiuni variate de servire a mesei la unele dintre cele mai bune restaurante din sud-estul Asiei, cu baruri si cluburi de dans. Exista si numeroase oportunitati pentru shopping, de la magazine asiatice traditionale si magazine de matasuri, pana la galerii de arta si buticuri euroasiatice foarte stilate.
Clima in Phnom Penh este de tip tropical umed fara variatii majore ale temperaturilor, media anuala osciland intre 22° – 35° C. Musonul de sud – vest aduce mase de aer incarcate de umiditate din mai si pana in octombrie, cele mai abundente precipitatii fiind in lunile septembrie si octombrie, iar in intervalul noiembrie – februarie in zona sufla musonul uscat dinspre nord – est, cele mai uscate luni fiind ianuarie si februarie. Practic exista doua sezoane: sezonul umed (mai – octombrie) si sezonul uscat (noiembrie – aprilie). Temperaturile in sezonul uscat oscileaza intre 22° si 40° C. Phnom Penh este o destinatie ce poate fi vizitata in general in tot timpul anului.
Daca vreti sa serviti masa, trebuie stiut ca restaurantele din Phnom Penh ofera o excelenta selectie de mancaruri, incepand cu bucataria franceza si khmera pana la stilul american bar & grills si cea chinezeasca. Accentul se pune bineinteles pe mancarea cambogiana care are insa foarte multe puncte comune cu cea din sudul Asiei si include preparate pe baza de curry, peste, orez, diferenta fiind ca specialitatile cambodgiene sunt mai putin condimentate.
Tara | Cambodgia |
---|